Ovogodišnji Festival znanosti bogat je raznolikim sadržajima

0

Povodom održavanja Festivala znanosti, program događanja u organizaciji nastavnika i studenata Odjela za nastavničke studije u Gospiću dostavila nam je pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Sanja Vrcić-Mataija. Ova manifestacija započet će u ponedjeljak, 24. travnja kada će posjetitelji i domaćini biti „U društvu knjiga“ od 13.30 do 15 sati, pod mentorstvom nastavnice Marine Franić Šimunić. U isto vrijeme održava se „Učenje kroz društvene igre“, odnosno igraonica s učenicima razredne nastave, a izvode je studenti Odjela za nastavničke studije.

Srijeda, 26. travnja bit će u znaku „Basnoslovke“, interaktivne izvedbe za djecu predškolske dobi, a izvodi se pod mentorstvom Hane Lukas Midžić u polivalentnoj dvorani u vremenu od 10.30 do 11.15 i od 12 do 12.45 sati. Istoga dana bit ćemo „U društvu sa studentima lutkarima“ i vidjeti lutkarsku predstavu „Operacija Mrnjau“ pod mentorstvom Jasminke Brala Mudrovčić, izv. prof. dr. sc. Sanje Vrcić Mataije, Tvrtka Sarića i Hane Lukas Midžić. Predstava će se moći pogledati u predavaonici br. 6, u vremenu od 10.30 do 11 sati i 11.30 do 12 sati.

„Priroda je naša inspiracija“ naziv je radionice namijenjene učenicima razredne nastave, a održava se u četvrtak, 27. travnja u OŠ „dr. Jure Turić“ u vremenu od 9.50 do 11 sati. Mentorice su Jadranka Brkić Velmelika i Ines Cvitković Kalanjoš.

„Evolucijska psihologija-nova znanost o umu“ naziv je predavanja koje će održati Anela Nikčević Milković. Mjesto održavanja ovoga predavanja je Samostalna narodna knjižnica Gospić, u vremenu od 19 do 20 sati.

Petak, 28. travnja namijenjen je prirodoslovnoj radionici na otvorenom za učenike osnovne škole. Pod mentorstvom nastavnika Krešimira Žganeca i Damira Mikoča u Park šumi Jasikovac počet će u 10 sati ova iznimno zanimljiva „radionica uživo“.

Za studente će istoga dana u predavaonici br. 5 od 10 sati biti organizirano predavanje na temu „Od prirode do društva“ koje će provesti Denis Jurković. Književnost, jezik i glazbu u prirodi i društvu za zainteresiranu javnost prezentirat će Jasminka Brala Mudrovčić, Tvrtko Sarić i Josip Miletić u Parku hrvatske memorije u Otočcu u vremenu od 12 do 15 sati.

L. O.