Perušićanin predao strojnicu „Ero“, Bošnjaci uhićeni na granici

Zadnja dva dana bila su u znaku pojačanog angažmana djelatnika Policijske uprave ličko-senjske. Doznajemo kako je
razdoblju od 12. do 22. lipnja 2016. godine u Prokikama, općina Brinje, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 57-godišnjaka iz Zagreba, iz koje je pokrao razni alat. Tijekom proteklih 48 sati evidentirane su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U njima je jedna osoba teško i četiri osobe lakše ozlijeđeno, a dogodile su se na području Korenice (3) i Otočca (1). Policija izdvaja prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom, koja se dogodila u utorak, 21. lipnja u 17.30 sati u Tuku Bjelopoljskom, općina Plitvička Jezera, kada je 36-godišnja nizozemska državljanka upravljajući osobnim automobilom, daruvarske registracijske oznake, iz smjera Udbine u smjeru Korenice, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad automobilom, prešla na kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i prednjim dijelom automobila udarila u prednji lijevi dio teretnog automobila (s priključnim vozilom), osječkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 27-godišnjak iz Lovasa, uslijed čega je došlo do zapaljenja teretnog vozila, koje je u potpunosti izgorjelo. Vozačica i 29-godišnja državljanka Filipina, putnica u osobnom automobilu, teško su ozlijeđene i zadržane na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, dok je vozač teretnog vozila lakše ozlijeđen.

U utorak, 21. lipnja 2016. godine na području bivšeg vojnog aerodroma Željava, općina Plitvička Jezera, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u nezakonitom prelasku državne granice zatekli trojicu državljana Bosne i Hercegovine
(19-godišnjaka i dvojicu 17-godišnjaka). Oni su uhićeni i uz optužni prijedlog dovedeni nadležnom prekršajnom sudu.
Dobra vijest stiže iz Perušića gdje je mještanin dragovoljno predao 200 komada raznog streljiva, strojnicu Ero kalibra 9 mm, tri tijela protupješačke mine i minobacačku minu, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Nastavak ispod oglasa

P. U./L. O.