Pet milijuna eura za supermarket Plodine u Otočcu

0


U općoj trgovačkoj utrci osvajanja hrvatskoga tržišta, Ličko senjska županija već nekoliko godina interesantna je brojnim domaćim i stranim trgovačkim lancima.

U poslovnu su se utrku osvajanja ličkoga tržišta odlučile i „Plodine“ iz Rijeke, koje su s ukupno 59 supermarketa diljem Hrvatske i 2700 zaposlenih radnika, pod zajedničkim nazivom „ Plodine hrvatski lanac supermarketa“ postale drugi trgovački lanac u Hrvatskoj, kazala je članica Uprave Plodina Mirjana Palada Kmetović.

Osim Gospića, „Plodine“ grade supermarket u Otočcu, na površini od 2000 m2, sa 120 parkirnih mjesta, i brojnim popratnim sadržajima.
U Supermarket u Otočcu planiramo uložiti cca 5 milijuna eura, zaposlit će mo 40-tak radnika (trgovaca, skladišno-transportnih radnika, mesara, konobara..) i očekujemo da će se vrata našega Supermarketa otvoriti u srpnju ove godine. Natječaj za prijem radnika je raspisan, i po sada dostupnim podatcima interes je iznimno velik“- kazala je Mirjana Palada Kmetović. Prve procjene govore da se očekuje preko tisuću molbi. Strategija razvoja i širenja je i izvan granica Hrvatske a u idućih nekoliko godina Plodine će imati 100 supermarketa.

Dražen Prša / b