Plitvička jezera i Veliki slap pričaju neke svoje priče…

0

Kao u često korištenoj njemačkoj sintagmi „Plitvice uber alles“ bljesnula su danas Plitvička jezera u svojoj punoj ljepoti i osebujnosti. Zbog povećane razine jezera i rijeke Korane ovih se dana najbolje držati poviše. Zato je vidikovac na ulazu br. 1. danas bio stalno zauzet. Od tuda se pomaljao Veliki slap, prirodni artefakt koji je bogatstvom rijeke Plitvice dodatno uvećavao i atribuirao cjelokupni veličanstveni krajobraz.

U ovoj ljepoti nema vizualne niti zvučne disharmonije, veličanstvena ljepota je postojana ili bolje reći trajna, na radost okupljenog mnoštva. Razina jezera je u opadanju pa su na stazama sve učestalije scene posjetitelja u gumenim čizmama. Na ovaj način se potvrđuje pretpostavka kako je NP Plitvička jezera odavno preskočio nekadašnje trendove i navike turista kada je kao destinacija bio obljubljen najviše ljeti i ponešto u ostalim dijelovima godine i u prirodnim mijenama.

Oglas

Plitvička jezera se vole uvijek i oduvijek. Ovaj djelić Like i Hrvatske poseban je u mnogo čemu. To su odavno shvatili umjetnici pokušavajući slikom, fotografijom ili stihom nadmašiti ljepotu što se prostrla pred njima. Nažalost, uzalud im trud!!!

L.O.