Plitvička jezera – polmilijunti gost

3

PLITVIČKA JEZERA – Naš najljepši nacionalni park ove je turističke sezone svojeg polu milijuntog gosta dočekao dan ranije nego li lani. Na šalteru ulaza br. 1 nešto prije podneva našao se mladi par iz Nizozemske koji je kupio dvije ulaznice. Jednu s oznakom 500 000. Nicole Bekkers i Matthijs Smit su u Hrvatsku stigli iz Hektogenboscha. Ovo im je prvi posjet Hrvatskoj, a u NP Plitvička jezera stigli su iz Poreča.

– Ovdje su svi jako ljubazni i susretljivi  i ono malo parka što smo do sada vidjeli ljepota je bez premca, rekla nam je Nicole. U Hrvatsku i na Plitvička jezera došli smo na preporuku mojih roditelja koji su ovdje bili lani i vratili se prepuni najljepših dojmova. Sve ovo što smo doživjeli razlog je da Hrvatsku i Plitvička jezera posjetimo i naredne godine.

Jubilarne je goste dočekao ravnatelj NP Plitvička jezera mr. sc. Branislav Šutić u društvu glasnogovornice mr. Vlatke Ružić i nekolicine najbližih suradnika. Mladi je par od ustanove dobio besplatne ulaznice, ručak u elitnom restoranu «Lička kuća», vikend aranžman u hotelu «Jezero», monografiju Plitvičkih jezera te veću količinu izvornih ličkih suvenira. Govoreći o tijeku turističke sezone ravnatelj Šutić je kazao kako je ovako dobar booking očekivao.

– Mi smo bili oprezni pri prognoziranju sezone. Ekonomska kretanja u Europi i kod nas još su uvijek u znaku recesije pa se nismo željeli razbacivati brojkama. Ove godine smo polu milijuntog gosta dočekali dan ranije nego li u 2009. godini. To je dobar znak, posebice ako imamo u vidu činjenicu da su nam vremenske prilike u svibnju i lipnju bile dosta nesklone. Dobar marketing namijenjen ciljanim potencijalnim gostima pokazao se odlično realiziranim poslom, posebice ako imamo u vidu činjenicu da tek sada očekujemo val gostiju gdje će prevladavati Talijani, kazao nam je ravnatelj mr. sc. Branislav Šutić. Kao jednu od novosti ravnatelj je istaknuo izgradnju i sanaciju nekoliko objekata unutar parka te opsežnu obnovu infrastrukture kojom se najviše služe posjetitelji.

M.S.