Plitvička jezera prva na listi najboljih europskih jesenskih destinacija

0

Ljeto je prošlo, a mnogi već razmišljaju o jesenskim putovanjima. Ako tražite inspiraciju, magazin Travel and Destinations sastavio je listu 15 najboljih europskih destinacija za posjetiti ovu jesen. Na vrhu liste našla su se Plitvička jezera.

“Putovanje Europom u jesen ima svoje prednosti. Gužve su manje, što omogućuje bolje istraživanje atrakcija. Uz to, temperature su niže i pogodnije za aktivnosti na otvorenom”, navodi magazin.

Oglas

Zašto baš Plitvička jezera?

Nacionalni park Plitvička jezera, smješten u sjevernoj Hrvatskoj blizu Zagreba, je najstariji i prvi nacionalni park u zemlji. Uvršten je na UNESCO-ovu listu svjetske baštine još 1979. godine. Posebnost parka su 16 jezera na području od 300 kvadratnih kilometara, kao i nevjerojatne boje vode.

Osim Plitvičkih jezera, magazin preporučuje i Bled u Sloveniji, Santorini, Prag, Nacionalni park Bohemian Switzerland, Beč, Dvorac Neuschwanstein, Budimpeštu, Maltu, Island, Hallstatt, Marakeš, Rim, Škotsko visočje i Pariz.

Ako planirate putovanje ovu jesen, sada imate inspiraciju za izbor destinacije koja će vam pružiti nezaboravno iskustvo.

L.O.