Počele pripreme za turističku sezonu: Collegium kod gradonačelnika Novalje

0

Gradonačelnik Novalje Ivan Dabo sa suradnicima primio je predstavnike Collegium Mondiala, putničke agencije iz Ljubljane te njihove podružnice iz Hrvatske Collegium putovanja.

Collegium Mondial Travel Potovalna agencija d.o.o. najveća je agencija za mlade u ovom dijelu Europe. Imaju podružnice u devet zemalja te zapošljavaju sedamdesetak zaposlenika.

Oglas

Tema sastanka bila je priprema i suradnja za nadolazeću turističku sezonu.
Naime, i ovog ljeta na Zrću se organiziraju brojni Festivali koji će privući veliki broj mladih željnih zabave. Collegium organizira više grupa dolazaka turista. Tako će od 26. lipnja do 01. srpnja u Novalji boraviti oko 1500 Mađara, od 27. lipnja do 02. srpnja oko 500 Njemaca, od 28. lipnja do 06. srpnja oko 1000 Engleza te od 04. do 07. srpnja oko 1000 Slovenaca.
Za kraj sezone od 27. kolovoza do 01. rujna očekuje se dolazak oko 2000 Njemaca, Engleza i Mađara.

Kako se radi o velikim grupama želja Collegiuma je bila da Grad pomogne u organizaciji i logističkoj pomoći u onoj mjeri u kojoj je to moguće.

Gradonačelnik Dabo je podržao ovu inicijativu posebno iz razloga što produžuje turističku sezonu dolascima u lipnju i krajem kolovoza.

Dogovoren je sastanak za slijedeći tjedan na kojemu će biti i predstavnici zainteresiranih turističkih agencija iz Novalje.

Ispred Collegium Mondiala sastanku su nazočili Branko Janković, Product Manager za Novalju i Siniša Rodin direktor Collegium putovanja sa suradnicima.

M.Š.