Počeli radovi na izgradnji prve poslovne zone u Senju

U Senju se je počelo s radovima na prvoj fazi izgradnje infrastrukture u Poslovnoj zoni Cestarska kuća, a sve kako bi se poduzetnicima omogućili uvjeti za što skorije privođenje svrsi kupljenih parcela.

Radovi podrazumijevaju izgradnju prometnice kroz zonu, vodoopskrbu te oborinsku i fekalnu kanalizaciju, a ukupna investicija vrijedna je oko 800 tisuća kuna, od čega je 220 tisuća kuna bespovratnim sredstvima financiralo Ministarstvo poduzetništva i obrta RH. Izvođač radova u Poslovnoj zoni Cestarska kuća je tvrtka GS GRADNJA d.o.o. iz Gospića, izabrana na javnom natječaju.

Nastavak ispod oglasa

„Počeli su radovi na izgradnji infrastrukture unutar Poslovne zone Cestarska kuća, kako je i obećano poduzetnicima koji su kupili parcele. Riječ je o prvoj poslovnoj zoni koja se realizira na području Grada Senja. Iako površinski skromne veličine, zona će našim obrtnicima omogućiti razvoj novih poslovnih projekata, a time će činiti višestruku korist za Grad Senj – od poreznih prihoda koje ćemo ostvarivati, pa do novih radnih mjesta. Nakon što se izvedu radovi u prvoj fazi, odmah će se pripremiti natječaj za radove druge faze, za što smo već „zaštitili“ sredstva i u prijedlogu Proračuna za narednu godinu“, rekao je senjski gradonačelnik Darko Nekić dodajući kako je u posljednje vrijeme otvoreno pet novih gradilišta. Riječ je o izgradnji kanalizacije u naselju Trbušnjak, uređenju Parka Nehaj, vodovodu u naselju Prizna i u naseljima Pejice-Josinovac, a sada i radovima na izgradnji infrastrukture unutar zone Cestarska kuća.

Svi projekti koje Grad Senj realizira uz pomoć svoje Razvojne agencije financiraju se bespovratnim sredstvima inozemnih i domaćih izvora.

A.P.