Počeli radovi na izgradnji prve poslovne zone u Senju

0

U Senju se je počelo s radovima na prvoj fazi izgradnje infrastrukture u Poslovnoj zoni Cestarska kuća, a sve kako bi se poduzetnicima omogućili uvjeti za što skorije privođenje svrsi kupljenih parcela.

Radovi podrazumijevaju izgradnju prometnice kroz zonu, vodoopskrbu te oborinsku i fekalnu kanalizaciju, a ukupna investicija vrijedna je oko 800 tisuća kuna, od čega je 220 tisuća kuna bespovratnim sredstvima financiralo Ministarstvo poduzetništva i obrta RH. Izvođač radova u Poslovnoj zoni Cestarska kuća je tvrtka GS GRADNJA d.o.o. iz Gospića, izabrana na javnom natječaju.

Oglas

„Počeli su radovi na izgradnji infrastrukture unutar Poslovne zone Cestarska kuća, kako je i obećano poduzetnicima koji su kupili parcele. Riječ je o prvoj poslovnoj zoni koja se realizira na području Grada Senja. Iako površinski skromne veličine, zona će našim obrtnicima omogućiti razvoj novih poslovnih projekata, a time će činiti višestruku korist za Grad Senj – od poreznih prihoda koje ćemo ostvarivati, pa do novih radnih mjesta. Nakon što se izvedu radovi u prvoj fazi, odmah će se pripremiti natječaj za radove druge faze, za što smo već „zaštitili“ sredstva i u prijedlogu Proračuna za narednu godinu“, rekao je senjski gradonačelnik Darko Nekić dodajući kako je u posljednje vrijeme otvoreno pet novih gradilišta. Riječ je o izgradnji kanalizacije u naselju Trbušnjak, uređenju Parka Nehaj, vodovodu u naselju Prizna i u naseljima Pejice-Josinovac, a sada i radovima na izgradnji infrastrukture unutar zone Cestarska kuća.

Svi projekti koje Grad Senj realizira uz pomoć svoje Razvojne agencije financiraju se bespovratnim sredstvima inozemnih i domaćih izvora.

A.P.