Početak Adventa u Gospiću: Upaljena svijeća nade

0

U srcu Gospića, u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije, večeras je obilježen početak adventskog vremena. Nakon večernje mise, koju je predvodio župni vikar o. Marko Maglić, upaljena je prva adventska svijeća, simbol nade i iščekivanja. Događaj je privukao velik broj vjernika, koji su se okupili kako bi zajedno proslavili ovaj svečani trenutak.

Paljenje prve svijeće označava ulazak u došašće, vrijeme pripreme i očekivanja rođenja Isusa Krista. Ovo razdoblje, smatrano najljepšim dijelom godine u kršćanskoj tradiciji, donosi posebnu atmosferu. S paljenjem svake svijeće na adventskom vijencu, vjernici se prisjećaju ključnih aspekata svoje vjere i pripremaju se za proslavu Božića.

Oglas

Ovaj događaj, koji je već postao tradicionalan u Gospiću, nije samo vjerski obred, već i prilika za zajedništvo i dijeljenje radosti adventskog vremena među mještanima. Prisutni su izrazili svoju radost i zadovoljstvo što su dio ovog svečanog čina, naglašavajući važnost očuvanja tradicije i duha zajedništva.

L.O.