Početak školske godine 2011/2012, služba riječi i blagoslov u Otočcu

0

Školska godina 2011./2012. počela je danas 5. rujna. Djeca u Osnovnoj školi Zrinjskih i Frankopana okupili su se u holu, u 8,00 sati zazvonilo je zvono, a nakon intoniranja himne “Lijepa naša” prisutnima se obratila ravnateljica škole Lucija Sekula koja je svu djecu, roditelje, nastavnike i profesore pozdravila te ih ukratko upoznala sa ovogodišnjim nastavnim programom i rasporedom.

Prvi dan škole je organiziran po posebnom rasporedu, djeca su otišla u svoje kabinete i od nastavnika preuzela privremene rasporede. Ove godine u Otočcu su tri prva razreda , dva u prvoj ( A ) smjeni i jedan i drugoj ( B ) smjeni.

U 9,00 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva bila je služba riječi i blagoslov za početak nove školske godine 2011/2012.
Službu riječi predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik koji je u svom obraćanju djeci i nastavnicima kazao: Dugo vas ovako u velikom broju nisam vidio, za ovo prigodu nabavio sam i nove naočale. Što to nama danas želi Isus reći ? U početku bijaše riječ, i ta riječ vodi svakog od nas i kada smo kod kuće i kada smo u crkvi i kada smo u školi. Danas živimo u vremenu kako se nesmije kritizirati i opominjati. Gospodin nas je pustio da činimo dobro, a ne zlo. Nesmijemo biti robovi svoje slobode. Sloboda nas nesmije odvoditi od drugih. Biti slobodan znači da dugom činimo dobro.
Danas je blagdan Marije Terezije koja je pomagala svima i govorila lijepo je činiti dobro. Roditelji i nastavnici morate biti stražari svoje djece, moramo živjeti u vremenu i kazati što nije dobro.

Želim svima Vama da ova školska godina bude radosna i blagoslovljena.

Dječji zbor animirao je pjevanje, predvođen s.Krešimirom Vuleta.

( bib )