Početak školske godine – Bogoslužje

0

Danas, 6. rujna u Otočkoj osnovnoj i srednjoj školi, kao i u čitavoj Hrvatskoj započela je nova 2010/11. godina. učenici, učitelji , nastavnici i profesori sudjelovali su u bogoslužju koje je za osnovnu školu bilo u 9 sati, a za srednju u 10 sati. Poslije svakog bogoslužja ravnatelji sa svojim nastavnim osobljem došli su u župni stan na kratko čašćenje.

Bogoslužje riječi za osnovce i sv. Misu za srednjoškolce služio je mons. mr. Tomislav Šporčić, župnik i generalni vikar. Župnik je u svojim propovijedima naglasio kako je ovo bogoslužje višestruko opravdano i dobro došlo. Ono nas usmjeruje prema onom koji ima Riječi života, koji jedini zna što je za svakog pojedinog i za sve zajedno najbolje, koji nas poziva da upoznamo svoje čovještvo i u tom čovještvu božje darove i Božju mudrost. Na sebe stavljamo prije svega znak križa u kojem ispovijedamo svoju vjeru u Boga Oca koji nas je stvorio i koji nas ljubi. Tu ljubav iskazao nam je najviše s time da je poslao svoga Sina da nam objavi ime Božje te Duha Svetoga koji na prosvjetljuje i daje snagu da vršimo djela Božja.

Oglas

Mnoštvo učenika, ali i veliki broj učitelja, nastavnika i profesora pažljivo je sudjelovalo u jednom i drugom bogoslužju.

I.B.