Podvodni metež

0

Pokušaj da nepoznati postanu poznati, ideja im je bila odlična, realizacija dobra, ali na koncu ispala je još jedan trash

Autor: Ivan Blaževac

Zasigurno ste puno puta kupili neki od proizvoda koji su bili lijepo upakirani a na kraju ste otkrili da baš i nije tako dobar. Poznati menadžeri će se složiti da omot prodaje proizvod a u svijetu računalnih igara najave zagrijavaju igrače. Istim principom vodio se i ruski razvojni tim Biart u kreaciji računalne igre Deep Black Reloaded, najave su bile obećavajuće ali ipak konačan proizvod je ostavio gorak okus.

Ronjenje od kojeg gubite dah

Deep Black Reloaded nas vodi u 2047 godinu u kojoj dolazi do borbi između velikih korporacija koje očajnički žele ovladati ostatkom resursa i čine sve kako bi uspjeli u svom naumu. Jedna od takvih korporacija je i Charon, vaš zadatak je uzeti futurističko podvodno odijelo, naoružati se do zuba i poput Schwarzeneggera, sam protiv svih,  potamaniti sve što vam stane na put. Netko bi se takvoj kombinaciji podvodne pucačine i obradovao ipak nakon par sati igranja nakon što shvatite da tamanite iste protivnike euforija počinje splašnjavati, a igra polagano postaje dosadnom. Tvrtka Biart je svoj uspjeh željela izgraditi na tematici podvodnog napucavanja koje u ostalim igrama nije toliko zastupljeno, ipak uz sve elemente koje su ugradili nedostaje element inovativnosti u kojem bi prosječan igrač ostao oduševljen.

Dead space pod vodom

Naslov igre Deep Black Reloaded neodoljivo podsjeća na svjetski poznatu igru Dead space. Možda je to bila i želja autora da privuku pažnju, a možda i izgled podvodnog odijela podsjeća na svemirsko odijelo iz Dead space-a.  Bilo kako bilo, u igri ne nailazimo na  čudovišta koja bi nas napadala iz mraka već na dobro obučene plaćenike i gigantske robote s kojima se potrebno makljati do zadnje kapi krvi. Nekima će odmah zamirisati izraz plagijat, ipak detalji podvodnog svijeta vuku prema nečem novom, što bi moglo očarati zaljubljenike u ronjenje. Glavni lik s kojim igrate, poručnik Pierce, raspolaže s vrlo malim arsenalom naoružanja ipak tu je unesena i jedna novina, moderni harpun, koji ne služi samo da protivnika privučete bliže k sebi i presudite mu na brzinu, već da se preko njega povežete i s izvidničkim  radilicama te ih reprogramirate kako bi se borile za vas. Uz borbu pod vodom dio igre je smješten na platformama i kemijskim tvornicama koje su tako dizajnirane da ne morate previše mozgati gdje ići ili koja vrata otvoriti. Kampanja sadrži 40 nivoa i vrlo zabavan multiplayer koji sadržava dva moda – deathmatch i team deathmatch.

Za male ste se pare prodali

Ukoliko se odlučite na kupnju ovog naslova tvrtka Biart nudi mogućnost kupnje i preko njihovog web servisa. Posebno su to naglasili rečenicom: „Sačuvajte novac i kupite kod nas“, želeći tako privući sve one čiji je novčanik nešto tanjih dimenzija.

Iako postoji uvriježeno mišljenje da svaka roba ima svoju cijenu pa i kupca, cijena od 20 eura za igru u ove recesijske dane vjerojatno će privući mlađe igrače koji ne inzistiraju na pretjeranoj kampanji i vrhunskoj grafici.

U ISTOM STILU:

Dead Space 2

Puno poznatija pucačina čija je radnja smještena u svemirska prostranstva, grafika i interakcija s glavnim likom je dorađenija od one u Deep Black-u

 

U – Wars

Jedan od budućih naslova Biart-a gdje igrate u ulozi mornaričkih tuljana u borbi na kopnu i pod vodom

 

Deep Black Reloaded

Proizvođač/izdavač:  Biart

Min. Konfiguracija: Geforce 8800 ili više, Dual Core procesor, 1GB RAM
Platforma: PC, PS3, XBOX

Dojam: Jedna od prvih podvodnih pucačina al puno toga je još ostalo „podvodno“

Ocjena: 65%