Rat u Lici još nije završio: Josipa (35) i Igor (44) poginuli u minskom polju kod Čanka

0

Požežanka Josipa Bošković (35) i njezin kolega Igor Kirin, 44-godišnjak iz Pitomače izgubili su živote nakon aktiviranja mina na minskom polju kod Čanka u općini Plitvička jezera. Očevid na mjestu nesreće započeo je u 17:30 sati nakon što su osigurani uvjeti za pregled i razminiranje minskog polja, te izvlačenje poginule pirotehničarke. Glasnogovornica Policijske uprave Ličko-senjske, Maja Brozičević, izjavila je da je prije očevida bilo potrebno osigurati područje.

Pirotehničari su razminiravali područje Vrlet-Skokovi kod mjesta Čanka kada su u 13:15 aktivirali mine. Načelnik Općine Plitvička jezera, Ante Kovač, izrazio je žaljenje zbog gubitka života pirotehničara i pirotehničarke koji su pomagali u razminiranju područja kako bi se osigurala sigurnost za domaće ljude. Kovač je također izrazio sućut obiteljima poginulih pirotehničara te dodao kako je Čanak izgubio mnogo ljudi tijekom rata te da se čini kako rat još uvijek nije završio.

Prema priopćenju Policijske uprave Ličko-senjske, pirotehničarka je poginula na mjestu nesreće, dok je pirotehničar preminuo u vozilu hitne pomoći tijekom transporta prema bolnici.

Očevid je obustavljen oko 19 sati jer je pao mrak, ali i zato što se radi o velikom i nepristupačnom području od oko 800.000 kvadratnih metara.

L.O.