Pojačani nadzor prometa tijekom vikenda u sklopu europske akcije ROADPOL

0

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu i smanjenja posljedica prometnih nesreća, policija tijekom ovog vikenda nastavlja s pojačanim aktivnostima nadzora cestovnog prometa.

Ovaj nadzor je dio ROADPOL-ovog Plana aktivnosti, koji se provodi na području država članica Europske unije, uključujući i područje Policijske uprave ličko-senjske. Pojačani nadzor vozača provodi se od 14. do 20. lipnja, s posebnim naglaskom na utvrđivanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

Ove koordinirane aktivnosti, koje su dio šire akcije ROADPOL-a, nisu usmjerene isključivo na kažnjavanje vozača pod utjecajem alkohola ili droga. Cilj je i privlačenje pozornosti javnosti na ovaj važan problem. Vožnja pod utjecajem alkohola, droga, ili kombinacije oba, ključni su čimbenici koji ugrožavaju sigurnost u prometu.

Tijekom ovog vikenda, od subote, 17. lipnja 2023. godine u 7 sati do nedjelje, 18. lipnja 2023. godine u 7 sati, policijski službenici će provoditi pojačani 24-satni nadzor upravljanja sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga. Policija apelira na sve vozače da budu odgovorni i da ne sjedaju za volan ukoliko su konzumirali alkohol ili droge.

L.O.