Pokraj rijeke Like pronađen ručni bacač raketa!

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom protekloga vikenda evidentirano je jedno kazneno djelo, dvije prometne nesreće, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

U razdoblju od 10. studenog do 28. prosinca 2018. godine u Mogoriću, Grad Gospić, nepoznati lopov provalio je u kuću u vlasništvu 82-godišnjaka iz Zagreba, iz koje je ukrao razni alat i više litara rakije, a potom i kuću u vlasništvu 64-godišnjakinje iz Rijeke iz koje nije ništa ukrao.

Nastavak ispod oglasa

Dogodila se jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se u jučer u 23.20 sati u Jezeranama, kada je 19-godišnjakinja iz Jezerana upravljala osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Brinja u smjeru Jezerana i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad automobilom i sletila udesno van kolnika. Vozačica je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Ogulinu.

Druga prometna nesreća je s materijalnom štetom a dogodila se na području Korenice.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 16 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Vranovači (1.16 g/kg) kod 29-godišnjeg hrvatskog državljana.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

U petak, 28. prosinca je građanin u Gospiću, prilikom šetnje uz rijeku Liku pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrđeno je da se radi o ručnom bacaču raketa, te ga je policijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O