Policajac naplatio cijelu globu, pola uzeo sebi!

0
Foto:MUP

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim kolegom iz Čepina zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Policajac se sumnjiči da je 25. lipnja 2016. godine u Novalji kao policijski službenik naplatio cjelokupan iznos novčane kazne državljaninu Australije za počinjeni prekršaj nenošenja zaštitne kacige, a da nije primijenio članak 245. Prekršajnog zakona (plaćanje ½ iznosa na licu mjesta počinjenja prekršaja), i to tako da je cjelokupan novčani iznos od tisuću kuna naveo na potvrdi koja se uručuje građaninu, a polovičan iznos od 500 kuna na potvrdama koje idu uz izvješće i ostaju u bloku, čime je ostvario nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 500 kuna.

Kradući šumu dobro se uznojio 62-godišnajk iz Štikade. Zimus je u šumskom predjelu Štikade, općina Lovinac posjekao i ukrao 58 stabala bukve u vlasništvu Hrvatskih šuma sa sjedištem u Gračacu.

Repertoar krađa ne može bez Novalje. Ondje je u razdoblju od 28. kolovoza 2015. godine do 6. srpnja 2016. godine nepoznati lopov provalio je u garažu iz koje je ukrao moped zagrebačke registracijske oznake u vlasništvu 40-godišnjaka iz Zagreba.

P. U./L. O.