Policajci osposobljeni za korištenje uređaja za nadzor brzine u cestovnom prometu

0

Edukacija policajaca za korištenje uređaja za nadzor brzine u cestovnom prometu održana je u vremenu od 6. do 9. ožujka 2023. godine u prostorijama Interventne jedinice policije.

Program osposobljavanja uključivao je teorijski i praktični dio koji je obuhvaćao zakonske i podzakonske propise u području mjerila u cestovnom prometu, taktiku i metodologiju utvrđivanja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja te mjerila za nadzor prometa u uporabi u Republici Hrvatskoj.

Cilj edukacije bio je povećanje ukupne razine sigurnosti u prometu na cestama te preveniranje prometnih nesreća i njihovih posljedica, budući da je brzina jedan od “četiri glavne ubojice u prometu”.

Policija upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i čuvaju svoj život i život drugih. Aktivnost prometne policije samo je jedan od čimbenika kojim se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, a primjerena sigurnost u cestovnom prometu ne može se postići isključivo i samo poduzimanjem mjera policije, već i odgovornim ponašanjem svih sudionika u prometu.

L.O.