Policija traga za nepoznatim lopovom: Tajvanskom turistu u Nacionalnom parku Plitvička jezera otuđeni osobni dokumenti i novac

0

Nepoznati počinitelj otuđio je iz ruksaka vlasništvo 78-godišnjeg tajvanskog državljanina torbicu s osobnim dokumentima i novcem, potvrdila je policija. Incident se dogodio unutar nacionalnog parka Plitvička jezera, a policija je odmah započela potragu za počiniteljem.

Nadležno državno odvjetništvo bit će obaviješteno o incidentu, a očekuje se podnošenje kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Povodom ovog incidenta, policija je izdala upozorenje građanima i savjetovala dodatni oprez. Građanima se poručuje da novac i dokumente nikad ne ostavljaju bez nadzora, posebno da paze u gužvama, i da obrate pažnju da li ih netko prati. Upozorava se na opasnost od pretjerano ljubaznih ili agresivnih osoba, te osoba koje nameću razgovor.

Dodatno, savjetuje se da se novac i vrijedne predmete ne pokazuju drugim osobama, da se novac i dokumenti nose odvojeno, da se torbu drži zatvorenu i ispred sebe, te da se u gužvi ruksak skine i stavi ispred sebe. Također, upućuje se savjet da se novčanik ne nosi u stražnjem džepu.

L.O.