Policija zaustavila biciklistu s preko 3 promila alkohola u krvi

0

Policijski službenici Policijske postaje Gospić jučer su zaustavili 48-godišnjeg vozača bicikla iz Gospića, koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola s koncentracijom od 3,19 g/kg. Vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva jer je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja. Također mu je uručena obavijest o počinjenom prekršaju.

Policija apelira na bicikliste da se pridržavaju prometnih propisa radi vlastite sigurnosti. Naglašavaju važnost korištenja biciklističkih staza gdje god su one izgrađene, te izbjegavanje vožnje po nogostupu. Biciklisti bi trebali poštovati svjetlosne prometne znakove, ne voziti u zabranjenom smjeru i, najvažnije, ne voziti pod utjecajem alkohola. Noću je obavezno imati uključena svjetla i nositi reflektirajući prsluk.

Policija napominje da mnogi vozači bicikla upravljaju po nogostupu, iako su dužni kretati se biciklističkom stazom, a ako ona ne postoji, što bliže desnom rubu kolnika. Prilikom prelaska preko kolnika, ukoliko ne postoji obilježeni biciklistički prijelaz, vozači su dužni sići s bicikla i pregurati ga preko obilježenog pješačkog prijelaza.

L.O.