Policijska edukacija u osnovnim školama ličko-senjske županije

Tijekom ožujka, policijske službenice Policijske uprave ličko-senjske nastavile su s edukativnim predavanjima u osnovnim školama na svom području. Predavanja su dio projekata „Živim život bez nasilja“ i „Zdrav za 5“, koje provodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Cilj ovih projekata je sprječavanje nasilja i poticanje kvalitetnog provođenja slobodnog vremena bez alkohola i drugih sredstava koja razvijaju ovisnost.

Učenici osnovnih škola u Korenici, Mukinjama, Novalji, Brinju i Senju prisustvovali su predavanjima koja su obuhvatila teme poput opasnosti modernih informacijskih tehnologija, vršnjačkog nasilja na internetu (cyberbullying) te zakonskih posljedica i kaznenih sankcija. Također, istaknute su prednosti korištenja interneta uz upozorenje na opasnosti koje vrebaju na društvenim mrežama.

Nastavak ispod oglasa

Edukacija je naglasila važnost savjesnog korištenja tehnologije i poboljšanja socijalne interakcije s vršnjacima, kao i opasnosti od seksualnog iskorištavanja djece putem interneta te posljedice nasilja na mreži. Učenici su upoznati s problemom seksualnih iznuda i ucjena kroz video materijale.

Za osmaše je predstavljena kampanja „Postani policajac/policajka“, s prikazom promotivnih filmova i materijala iz kampanje.

L.O.