Policijski službenici proveli preventivnu aktivnost “Poštujte naše znakove”

0

U sklopu nacionalne kampanje “Poštujte naše znakove”, koja se provodi u skladu s Nacionalnim planom sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine, jučer je u Osnovnoj školi dr. Jure Turića u Gospiću održana edukativna radionica. Kampanja ima za cilj educirati i osnažiti učenike nižih razreda osnovnih škola za sigurno sudjelovanje u prometu.

Radionicu su organizirali Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova i Policijska uprava ličko-senjska, a učenike prvih i drugih razreda educirao je policijski službenik Ravnateljstva policije. Osim edukacije o prometnoj kulturi i važnosti poštivanja prometnih znakova i propisa, djeca su imala priliku gledati predstavu “Kata i Nino na putu do škole”. Predstavu su izveli glumci Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, uz sudjelovanje samih učenika.

Program je učenicima pružio priliku upoznati se s pravilima ponašanja u prometu i nizom prometnih znakova. Kao znak pažnje i poticaja za daljnje poštivanje naučenih pravila, na kraju programa su policijski službenici djeci podijelili prigodne darove. Ova inicijativa dio je šireg napora da se poveća svijest o sigurnosti najmlađih sudionika u prometu i smanji broj prometnih nesreća u kojima su oni uključeni.

L.O.