Polumaraton na bivšem vojnom aerodromu Željava premašio sva očekivanja

Športski i turistički entuzijasti imali su priliku ovog vikenda svjedočiti nečemu izvanrednom – prvom polumaratonu na bivšem vojnom aerodromu Željava, smještenom na granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sa preko 250 natjecatelja i 1 500 posjetitelja, događaj je zasigurno premašio sva očekivanja. Poseban čar dodala je i lokacija starta i cilja koji su bili postavljeni na platou kraj legendarnog aviona Douglas C-47 Skytrain – Dakota.

Robert Franjković, jedan od glavnih organizatora i član AK Maratona 2000, uspješno je proveo ovu sportsku manifestaciju. Natjecateljima je bio osiguran startni paket koji je uključivao broj s čipom, vrećicu za tenisice s logom utrke, majicu s logom utrke i motivom aviona Douglas C-47 Skytrain – Dakota, kao i osiguranje trase i druge pogodnosti. Sve to pružilo je izvrsne uvjete za trčanje, a prateći događaji i sadržaji dodatno su obogatili iskustvo za sve posjetitelje.

Nastavak ispod oglasa

Načelnik Općine Plitvička Jezera, Ante Kovač, i direktorica turističke zajednice, Josipa Kukuruzović, izrazili su veliko zadovoljstvo uspjehom događaja. Po njihovim riječima, ova manifestacija je donijela mnogo radosti i zadovoljstva kako posjetiteljima tako i stanovnicima Općine Plitvička Jezera.

Vrijedno je spomenuti da će rezultati polumaratona na Željavi biti priznati kao službeni i vrijedit će na svjetskim tablicama. Sama utrka će od svog prvog izdanja biti uvrštena u službeni kalendar Hrvatskog atletskog saveza.

Ovim putem organizatori zahvaljuju svim natjecateljima i posjetiteljima i pozivaju ih da se dogodine ponovno okupe na istom mjestu. Polumaraton na Željavi pokazao je da sport i turizam mogu uspješno koegzistirati, a očekuje se da će iduće izdanje privući još veći broj posjetitelja i natjecatelja.

Rezultati utrka:

Polumaraton

  1. Mladen Pevac: 1:21:23
  2. Amir Muminovic (SD Ultra Bihac): 1:29:54
  3. Karlo Kabić: 1:30:05

Utrka 10K

  1. Sanel Kurtagic (BURT): 0:38:27
  2. Jasmin Alisic (Sana): 0:38:41
  3. Amar Ćehajić (SD “Ultra” Bihać): 0:42:22

Fun Run 3.5K

  1. Emina Ćehajić Gradinović (SD “Ultra” Bihać): 0:13:55
  2. Enes Ibrahimagić (SD ULTRA BIHAĆ): 0:14:07
  3. Teodor Luketić (IND): 0:15:12

L.O.