Pomorska policija intervenira zbog nedozvoljenog glisiranja kod otoka Raba i Paga

0
Foto: Ilustracija

Pomorska policija Policijske postaje Senj je jučer na više lokacija oko otoka Raba i Paga zatekla pet osoba u nedozvoljenom glisiranju unutar 300 metara od obale. Tri od njih su bili državljani Njemačke, dok su ostali bili iz Austrije i Češke.

Svim zatečenim osobama izdani su obavezni prekršajni nalozi zbog utvrđenih prekršaja.

Policijski službenici pomorske policije izrazili su zabrinutost za sigurnost kupača i ronioca te istaknuli važnost pridržavanja pravila glisiranja. Podsjećaju građane i turiste da gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale. Ovo pravilo postoji kako bi se zaštitili kupači i ronioci od potencijalnih nesreća.

Također, upućuju apel kupačima da budu svjesni vlastite sigurnosti te da ne plivaju na udaljenosti većoj od 100 metara od obale i na prostorima koji predstavljaju plovni put.

Pomorska policija je najavila da će nastaviti s kontinuiranim nadzorom te će poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru.

Ovaj incident poslužio je kao podsjetnik na važnost poštovanja pravila na moru, kako bi se osigurala sigurnost svih koji uživaju u ljepotama hrvatske obale i otoka.

L.O.