ZakladaZaklada Kajo Dadić iz Splita kao jednu od svojih najvažnijih zadaća ima razvoj civilnog društva i lokalne zajednice, a kroz natječaj „Naš doprinos zajednici“ pomaže lokalnim inicijativama kroz projekte udruga, vrtića, škola, mjesnih odbora čiji je cilj poboljšanje uvjeta življenja.

Tako je u mjesecu rujnu ove godine Zaklada raspisala natječaj „Naš doprinos zajednici“ na koji su se prijavile i dvije lokalne inicijative s područja općine Brinje. Upravni odbor Zaklade je na svojoj sjednici održanoj 23. studenoga 2015. godine donio Odluku o odobravanju financijskih potpora građanskim akcijama za navedeno programsko područje. Na natječaj se prijavilo ukupno 53 organizacije nakon čega je odobreno 15 akcija. Za područje Ličko-senjske županije odobrene su 3 građanske akcije, a od tih su odobrena sredstva upravo za dvije građanske akcije s područja općine Brinje.

U suradnji sa stručnim službama Općine, Planinarsko društvo Škamnica je pripremilo i prijavilo „Projekt uređenja igrališta i postavljanja zaštitne mreže ispred područne škole u naselju  Križpolje“ te im je za navedenu svrhu Zaklada Kajo Dadić odobrila maksimalan iznos potpore od 13.000,00 kn. Voditelj ove građanske akcije je Vlatko Jambrović.

Također, Osnovna škola Luke Perkovića iz Brinje je u suradnji sa općinskim stručnim službama osmislila i prijavila na natječaj Zaklade „Projekt uređenja igrališta u matičnoj školi OŠ Luke Perkovića u Brinju“. Zaklada Kajo Dadić je i za navedenu građansku akciju odobrila maksimalan iznos potpore od 13.000,00 kn. Voditeljica građanske akcije je Jasminka Tešević.

Ove građanske akcije će se provoditi na području općine Brinje u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2016. godine.

A.M./L.O.