Potpisan sporazum o stipendiranju

0

GOSPIĆ – Na temelju Programa povezivanja gospodarskih subjekata i studenata te učenika srednjih škola na području Ličko-senjske županije, Ličko-senjska županija i Obrtnička komora Ličko-senjske županije sklopile su 10. listopada 2011. godine Sporazum o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u školskoj godini 2011./2012.

Rezultat je to dogovorene suradnje na zajedničkom rješavanju problema deficitarnih kadrova u obrtništvu i malom poduzetništvu na području Ličko-senjske županije.

          Udruživanjem sredstava Županije i Komore te Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva kroz Projekt „Obrazovanje u obrtništvu“ nastavlja se stipendiranje četiri učenika trećih razreda obrtničkih zanimanja (kuhar, automehaničar, plinoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije) te se odobravaju nove četiri stipendije za deficitarna zanimanja

          Mjesečne stipendije isplaćuju se u iznosu od 600,00 kuna, a obuhvaćeni su učenici s cijelog područja Županije koje su predložila udruženja obrtnika.

Lo/UO