Potukli se navijači, „manitalo se“ po cestama

0

Sudeći prema izvješću Policijske uprave ličko-senjske, lupeži su imali slobodan vikend jer nije evidentirana niti jedna provala. Ali zato nije nedostajalo drugih, loših crtica.

Prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se u petak u 22.25 sati u Kaniškoj ulici u Gospiću. Prilikom polukružnog okretanja na cesti koje je izveo, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike ili imovinu, u isto vozilo kojim je upravljao 52-godišnjak iz Gospića, zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku udarilo osobno vozilo zadarske registracijske oznake s kojim je upravljao 19-godišnjak iz Ličkog Osika. U toj prometnoj nesreći 52-godišnjak je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju u KBC Rijeka, dok su vozač osobnog vozila zadarskih registracijskih oznaka i jedan putnik zadobili lake tjelesne ozlijede.

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice i Senja, u njima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 75 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju u Gospiću kod 35-godišnjaka iz Gospića. Veseljak je „napuhao“ 2,25 g/kg.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 222 km/h izmjerena je u petak, 22. siječnja na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora i tunela Sveti Rok, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 45-godišnjidržavljanin BiH upravljao osobnim automobilom.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Otočca, te svađom i vikom na području Gospića.

Navijači su se potukli ove subotu oko 13 sati, na autocesti A1, odmorište Janjče, kada je 15 članova jedne navijačke skupine verbalno i fizički je napalo 9 osoba druge navijačke skupine. U tom napadu dvije osobe su lakše ozlijeđene. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 14 punoljetnih napadača je uz Optužni prijedlog privedeno sucu Prekršajnog suda u Gospiću koji im je nakon saslušanja odredio zadržavanje do 28. siječnja 2016. godine, dok će protiv jednog maloljetnog napadača Optužni prijedlog biti podnijet redovnim putem. Također im je izrečena mjera opreza zabrane posjećivanja mjesta održavanja košarkaške utakmice KK Zadar do kraja siječnja.

L. O.