Povijesna suradnja: Djevojčice RK “Gospić” udružile snage s RK Podravka Vegeta

0

Nakon uspješne suradnje Rukometnog kluba „Gospić“ s RK PPD Zagreb, koja je muškim članovima omogućila dodatne mogućnosti u rukometnom razvoju, na red su došle i pripadnice nježnijeg spola. Gospićke djevojčice ostvarile su povijesnu suradnju s najtrofejnijim ženskim rukometnim klubom, RK Podravka Vegeta. Cilj ove suradnje je, uz njegovanje prijateljskih odnosa i stjecanje prijateljstava, praćenje talenata i približavanje Gospića vrhu rukometne karte Hrvatske.

Suradnja pokazuje kako se kvalitetan rad, upornost i predanost uvijek prepoznaju te vrhunski rezultati nikada ne ostaju sami za sebe. Mlade gospićke rukometašice očekuju nemjerljiva iskustva i poticaj za budućnost. Prva aktivnost realizirana je 23. travnja 2023. godine, kada su djevojčice U14 i U12 otputovale u Koprivnicu.

Tijekom posjeta, rukometašice su upoznale povijest i uspjehe RK Podravka Vegeta te sudjelovale u prijateljskim utakmicama s domaćim vršnjakinjama. Iako rezultatski nevažne, utakmice su pokazale kvalitetu i predanost obiju ekipa te potvrdile kako su gospićke djevojčice na putu da postanu odlične rukometašice.

Gospićki klub izražava ponos na povijesnu suradnju i zahvaljuje domaćinu iz Koprivnice na odličnom domaćinstvu. Veselimo se nastavku suradnje i dolasku Koprivničanki u Gospić već na jesen, u pripremama za novu sezonu.