Povremena kiša ostavila ličko-senjske vatrogasce bez posla

0
Vatra Požar

Neka vam priložena fotografija ne izazove pogrešne dojmove jer je riječ o ilustraciji iz prošle godine. Kako sada stvari stoje ličko-senjski vatrogasci mogli bi po pitanju operativnih dana ovo ljeto pamtiti kao iznimno dobro. Potvrdio nam je to i glavni vatrogasni zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Lončarić.

Zvonimir Lončarić-Ovo ljeto je po pitanju požara za sada izvrsno. Kiša je padala u više navrata pa je situacija relativno dobra. Svjedoci smo nekoliko požara u Dalmaciji, ali su svi uglavnom ubrzo lokalizirani.
Na našem području imamo spremnih i obučenih preko 300 vatrogasaca. Obično kažemo kako su ti ljudi potpuno operativni, pri čemu se misli na vatrogasnu obuku, opremu za djelovanja na terenu, liječničke preglede i sve detalje koji ih čine vatrogascima.
Zbog vremenskih prilika ove sezone su sasvim izostali požari na otvorenom prostoru i šumama. Manje se palila šikara i suha trava, a takvi požari se uglavnom najlakše otmu kontroli, rekao nam je vatrogasni zapovjednik Zvonimir Lončar.

L. O.