Poznate hrvatske manekenke predstavile “Ličku ružu” Mine Petre

0

Iva Jerković, Stefany Hohnjec, Aleksandra Grdić i Dvina Meler, prošetale su modnom pistom na 13. manifestaciji “Jesen u Lici”, održanoj prve večeri manifestacije u Gospiću, u etno kolekciji naše poznate dizajnerice Mine Petre. Tom prilikom po prvi je put u Hrvatskoj predstavljen i novi izvorni suvenir – “Lička ruža”.

Izložbena manifestacija “Jesen u Lici”, koju je svečano otvorio ministar zdravstva Darko Milinović u društvu ličko-senjskog župana Milana  Jurkovića i gospićkoga gradonačelnika Milana Kolića, i ove je godine oduševila bogatom ponudom i otkrila začuđujuće ljepote i bogatstvo tradicijske kulture i baštine ličkoga kraja.

U modnom dijelu večeri predstavljena je etno kolekcija “Materina priča” Mine Petre, koja je tom prilikom odjenula naše najpoznatije manekenke te mlade djevojke i djevojčice iz Ličko-senjske županije. Jedinstvene kreacije, inače nositelji znaka kvalitete “izvorno hrvatsko”, nadahnute su motivima i slikama s narodnih nošnji iz različitih krajeva Hrvatske i ukrašene detaljima poput cvijeća, srca i pletera. Posjetitelji su tako imali prilike vidjeti njezinu kolekciju umjetničkog pletiva od čiste runske vune, koja je ručno pletena i ukrašena motivima iz prirode i seoskog života.

“Jesen u Lici” dala je autorici Mini Petri poticaj za dizajn novog izvornog suvenira, “Ličke ruže”, koju je kreirala u bojama osnovnih elemenata ovog čarobnog ličkog podneblja i netaknute prirode, a to su boje zemlje, zraka, vode, drveta i kamena. Na poziv novinara svjetske organizacije WTO dizajnerica će do kraja godine svoju kolekciju pokazati u Londonu i Bruxellesu.

Atraktivni detalj kolekcije je i hrvatska poslovna torba Tkanica, poznata kao najviše nagrađivani hrvatski uporabni suvenir i dobitnik brojnih
priznanja na izložbama kod nas i u svijetu, a do sada su je vidjele metropole poput Tokija, Milana, Ženeve, Padove, Salzburga, Bad Homburga i
drugih.

U zabavnom dijelu manifestacije “Jesen u Lici”, koju je vodio Silvano Gospodarić, u bijeloj vjenčanici je zapjevala i ministrova kći Mirna Milinović te Antonija Šola.

R.C.

Foto:Fama