“Pravaški kišobran” u Otočcu

0

Izbori su pred vratima i svaki malo ozbiljniji političar traži šansu u političkim pretumbacijama koje nam slijede prvenstveno na državnoj razini. Svakodnevna paljba iz svih oružja trese političku scenu, dok u Gackoj dolini stoluje prividna tišina.

Što se to događa s bojama lica? E, to je pitanje svih pitanja. U proteklih dvadeset godina političari su znali često promijeniti stranku i time doprinijeti raznolikosti i uzbuđenju na političkoj sceni. Moramo se sjetiti devedesetih godina kada smo puni entuzijazma krenuli u stvaranje moderne hrvatske države.

Mijenjale su se stranke kao košulje, tuklo se iz svih oružja protiv dojučerašnjih kolega, a sve s ciljem biti na vlasti. Opet je na snazi ona teza: Teško je biti na vlasti, ali teže od ovoga je ne biti u njoj.

Tako je danas Grad Otočac obljepljen plakatima HSP-a i HSS-a i to na nedozvoljenim mjestima na kestenima duž glavne ulice Kralja Zvonimira ( evo posla za Komunalne redare ) dok oglasne ploče koje su predviđene za plakate izljepljene su pozivom na snimanje emisije “Lijepom našom” i poneki plakat HDZ-a. Također danas buka i galama, muzika i parole na automobilima,pravaško-demokršćanska koalicija ‘Pravaški kišobran’, u kojoj su HSP ‘Dr. Ante Starčevića’ i Hrvatska čista stranka prava (HČSP) čije su odlike bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje koji pozivaju birače da ‘preuzmu odluku o sudbini Hrvatske, jer zemlja ima onakvu vlast kakvu zaslužuje’.

Pojedini političari u naš lijepi Grad Otočac dođu, prođu i nestanu, a mi ostajemo živjeti i dalje.

( JC )