Predsjednica Vlade Jadranka Kosor s užim kabinetom u Otočcu

2

Danas, 4.rujna 2010. godine, u službenom posjetu gradu Otočcu boravila je  predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor s užim kabinetom, i to ministrom zdravstva i socijalne skrbi i potpredsjednikom Vlade Darkom Milinović, ministrom gospodarstva rada i poduzetništva mr. Đurom Popijač, ministrom znanosti, obrazovanja i športa  dr.Radovanom Fusch, više državnih tajnika, brojnim gradonačelnicima gradova u Ličko-senjskoj županiji i prijateljskih gradova Skradina, Biograda, Benkovca i Bakra,  načelnicima općina, županom Ličko-senjskim Milanom Jurković, dožupanima, saborskim zastupnicima i mnogim drugim uzvanicima i gostima.

Doček premijerke Kosor upriličen je ispred Đačkog doma na Fortici u Otočcu, a kao domaćin gradonačelnik Otočca Mario Barković u pozdravnom govoru je kazao : Dugo je put od samog kandidiranja za ovaj projekt kod ministarstva.  Ovaj Đački dom uloženo je 9 milijuna kuna, 34 učenika  i studenata će naći smještaj i 9 radnika naći zaposlenje.

Župan Jurković u svom obraćanju je kazao: Prije dvije godine po kiši smo polagali kamen temeljac, a položio ga je ministar Čobanković, danas ovdje pozdravljamo predsjednicu Vlade kao „Vilu Velebita „ i našeg potpredsjednika Vlade kao „Zmaja od Like „ . Ovo je treći dom kojeg otvaramo u Ličko-senjskoj županiji. Ovdje je u neka davnija vremena bilo rodilište, danas ima potpuno novu funkciju u blizini osnovne i srednje škole i odjeljenja Veleučilišta iz Gospića. Svima u domu želim ugodan boravak.

Premijerka Jadranka Kosor u svom obraćanju je kazala: Hvala vam lijepa što ste me pozvali, omogućili ste mi da sudjelujem u važnim projektima u vašem gradu, želim puno uspjeha svima onima koji će ovdje živjeti i raditi. Došli smo kao jake snage Vlade RH , svi mi želimo poručiti da ćemo unatoč teškim vremenima u kojima živimo i dalje ulagati u znanje i budućnost. Dva ministra su ovdje da bi se čvršće povezali, tako da se veselim, želim puno uspjeha svima. Držimo se svi zajedno za ruke pa ćemo uspjeti, te ovom prigodom Đački dom proglašavam otvorenim.

Generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons.mr.Tomislav Šporčić i otočki župnik blagoslovio je novootvoreni đački dom.

Potom je premijerka Jadranka Kosor sa suradnicima otišla do novoobnovljenog i jednim krilom novoizgrađenog Staračkog doma – doma za starije i nemoćne  u Otočcu kojeg je također pustila u rad.

Ispred hotela Park Exclusive u Otočcu premijerku je dočekala obitelj Papp Mirjana i Franjo vlasnici hotela te mnogobrojni građani grada Otočca.

U svom obraćanju gospođa Mirjana Papp  pozdravila je premijerku Vlade Jadranku Kosor te sve visoke dužnosnike i uzvanike, te kazala: iz Slavonije smo došli investirati u Liku, potrebno je ulagati u sve Hrvatske prostore ravnomjerno. Uvjereni smo da će naš hotel sa četiri zvjezdice biti na ponos stanovnika Otočca. Mi vjerujemo u razvoj turizma, hotel nudi gotovo najbolje u svojoj branši. Gospođo Kosor zahvaljujemo Vam u ime naše obitelji i svih zaposlenika što ste došli otvoriti naš hotel.

Potom su se obratili gradonačelnik Mario Barković, te  župan Jurković  i čestitali obitelji Papp, a hotel je blagoslovio otočki župnik i generalni vikar biskupije mons.Tomislav Šporčić.

Veselim se što sam s vama i sve one koji su u svojim domovima, pozdravljam sve hrvatske branitelja. Odazvala sam se s velikim veseljem,. Zahvaljujem se obitelji Papp da upravo ja otvorim ovaj hotel. Bez znanja, bez jasne ideje ne može se ostvariti ni jedan cilj. Ova vrijedna obitelj kojoj se danas klanjamo, ova obitelj upravo govori o poduzetništvu . Dame i gospodo klanjam se ova obitelj ima šestero djece, djeca su stara od devet do dvadeset godina. Ova obitelj bi mogla govoriti jako puno što dolaze iz Vukovara, spajaju Vukovar i Liku, povezuju zajedništvo i snagu. Ovaj primjer neka nam bude poticaj da budemo još snažniji i jači i u miru. Ovo će biti jedna dobra a uskoro dolaze i dobre – bolje  godine u turizmu,  hvala vam što ste se došli pokloniti obitelji Papp kao i ja i ovom prigodom proglašavam hotel Park otvorenim – kazala je premijerka Jadranka Kosor.

Svečanost je nastavljena u hotelu Park uz druženje visokih gostiju s dvijestotinjak uzvanika .

(Kliknite na sliku da bi je povećali)

B.I.B.