Predsjednica Vlade na svečanoj sjednici u povodu Dana Ličko-senjske županije

6

Odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima, misom i svečanom sjednicom Županijske skupštine, na kojoj je u Gospiću bila i premijerka Jadranka Kosor, danas je proslavljena 17. obljetnica utemeljenja Ličko-senjske županije.

Na svečanosti su bili i potpredsjednici Vlade Darko Milinović i Ivan Šuker, ministri Radovan Fuchs i Đuro Popijač te izaslanstva susjednih županija.

Po ukupnim gospodarskim postignućima – izvozu robe i usluga, rezultatima u turizmu te smanjenju broja nezaposlenih, kako je na svečanoj sjednici Županijske skupštine rekao župan Milan Jurković, Ličko-senjska županije od nekad najnerazvijenije “danas bilježi nove iskorake” u ukupnom razvoju.

“U pripremi je 50-ak novih projekata kojima će se iz pretpristupnih fondova Europske unije povući 160 milijuna eura”, dodao je.

Dan županije čestitala je i predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor. Izrazivši zadovoljstvo na ukupnim postignućima u ukupnom razvoju, istaknula je da je pred nama vrijeme teških odluka, zahtjevnih procesa i reformi jer samo tako možemo izići iz krize – kako bi Hrvatska kao stabilna i gospodarski ojačana država postala 28. članica Europske unije.

Zato nema odustajanja ni od jedne mjere gospodarskog oporavka, a te su mjere, rekla je među ostalim na svečanosti u Gospiću predsjednica vlade, dobile potporu Gospodarsko-socijalnog vijeća, Svjetske banke, MMF-a i svih uglednih ekonomskih stručnjaka u Hrvatskoj, sve do stručnog tima predsjednika države. Dodala je da jedino njihovim dosljednim provođenjem možemo postići gospodarski oporavak.

Na svečanoj su sjednici pojedincima i tvrtkama dodijeljene županijske nagrade za doprinos ukupnom razvoju županije. Nagradu je dobila i japanska vlada za svestranu pomoć pruženu jedinicama lokalne samouprave u Ličko-senjskoj županiji te za suradnju dviju država i dvaju naroda.

I.B./Hina