Kosor u Otočcu: Dok je HDZ na vlasti nema povlačenja tužbe protiv Srbije

5

U Otočcu i Gospiću održani su predizborni skupovi HDZ-a za IX. izbornu jedinicu, kojem su nazočili predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, te svi sa HDZ-ove liste u IX. Izbornoj jedinici.
U Otočcu se nazočnima obratio župan Ličko senjski Milan Jurković, šesti na listi HDZ-a u 9. izbornoj jedinici kazavši da veliki dio medija i političkih opcija ne da želi smanjiti utjecaj HDZ nego ga žele uništiti i pokopati.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor kazala je da da su mediji i ljevica još prije mjesec dana otvorili šampanjac i slavili misleći da je sve gotovo, no mi im poručujemo da će gotovo biti tek 4. prosinca.
– „ treba podsjetiti na povijesne činjenice, da danas vlast žele „oni“ i da najviše pljuju na HDZ oni koji su 25. lipnja 1991. godine, kad su zastupnicu u Hrvatskom saboru odlučivali o samostalnosti Hrvatske, izašli iz Sabora, jer nisu željeli samostalnu i slobodnu Hrvatsku. Podsjećamo ih i na ono kad su razoružali Teritorijalnu obranu, no i bez njih smo postigli sve povijesne ciljeve. Smanjili su prava hrvatskim braniteljima, 100 % hrvatskim invalidima I. skupine, obiteljima, djeci. Sad pozivaju MMF, ne znajući da to znači smanjenje mirovina, plaća i svega onoga što se zove socijala a o braniteljima da i ne govorim. Mi smo pošteno građanima rekli da je ovogodišnji proračun u startu za 20 posto manji nego prošlogodišnji i ovo je prva Vlada koja ide u izbornu godinu sa zamrznutim rashodima, i još smo uz te zamrznute rashode uklopili i novih 4 milijarde novih obveza. Racionalizirali smo sve što se moglo, svaku vrstu luksuza, kupnju novih automobila, nova zapošljavanja, donijeli smo zakon o Mirovinskom osiguranju i produžili radni vijek. Na sve ovo Milanović ima samo preporuku: – šuti, broji minute, broji sekunde, bitno je da izdržimo do 4. prosinca. Samo kad se sjetimo kad je dolazio Sveti otac, cjela je država nagovarala tog Milanovića da ga dođe pozdraviti i to smo jedva uspjeli. A ja ću upravo sa nalivperom, iako se mnogi tomu smiju, kojega mi je poklonio Sveti otac Benedikt XI. potpisati pristupni ugovor kojim Hrvatska postaje članica Europske unije.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izdvojila je da su Milinović i SDP rekli van vjeronauku iz škola, odmah provesti reviziju ugovora sa Vatikanom i da će povuću tužbu protiv Srbije.
– „ dok HDZ vodi Vladu, nema povlačenja tužbe protiv Srbije, jer je u tužbi protiv Srbije sadržano sve ono što se dogodilo hrvatskome narodu, sve ono što se dogodilo u krvavoj agresiji na Hrvatsku, u toj tužbi su i masovne grobnice, i za to nema povlačenja tužbe.

Dodala je da se birači 4. prosinca trebaju svega toga sjetiti, birači vole svoju Hrvatsku i znaju za koga će glasati. Podsjetila je i na pijane političare iz Kukuriku koalicije ali i na podla podmetanja u prediozbornoj borbi. Pobjedu na ovim izborima posvetit će mo uspomeni na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i na poginule hrvatske branitelje, istaknula je u Otočcu predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor

Dražen Prša