Predsjedništvo ŽO HDZ-a Ličko senjske županije osudilo medijske istupe Maria Barkovića

13

Iz izvora bliskih vrhu Ličko senjskog HDZ-a doznajemo da je danas u Gospiću održana sjednica Predsjedništva ŽO HDZ-a Ličko senjske županije, na kojoj su najoštrije osuđeni medijski istupi njihovog člana, gradonačelnika Otočca Maria Barkovića.

Na sjednici je svih 17 članova predsjedništva, gradonačelnici i načelnici, jednoglasno dalo bezrezervnu podršku predsjedniku i dopredsjedniku ŽO HDZ-a Darku Milinoviću i Milanu Jurkoviću u  daljnjem jačanju i demokratizaciji stranke, te osudilo nekorektne, neistinite  i nepromišljene istupe u medijima gradonačelnika Otočca Barkovića.

Oglas

U telefonskom razgovoru Milinović nam je potvrdio da je održana sjednica te kazao da ne želi komentirati medijske istupe Maria Barkovića jer takvi načini istupanja u javnosti štete ugledu stranke, i da se on na takav nivo komuniciranja ne želi spuštati. Dodao je da neće biti nikakvih priopćenja za medije.

Osim osude medijskih istupa, predsjedništvo je stava da su izjave Maria Barkovića u suprotnosti sa statutom stranke te da između ostaloga „daju vjetar u leđa SDP-u“. O zaključcima sa predsjedništva izviješten je vrh stranke, te dana punua podrška predsjedniku Tomislavu Karamarku i vodstvu stranke na nacionalnoj razini.

H.J.