Predstavljanje slikovnice “mirisi i okusi geografskih otkrića”

0

Sveučilište u Zadru, Odjel za nastavničke studije u Gospiću, s ponosom najavljuje predstavljanje slikovnice “Mirisi i okusi geografskih otkrića”, događaj koji će se održati u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru. Predstavljanje će se održati u Samostalnoj narodnoj knjižnici u Gospiću, 27. ožujka 2024., s početkom u 18 sati.

Slikovnica je rezultat kreativnog rada učenika Osnovne škole dr. Jure Turića Gospić i pruža jedinstven uvid u svijet geografije kroz interaktivne elemente koji potiču sva čula. Na događaju će sudjelovati rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić, prorektori i urednica izv. prof. dr. sc. Jadranka Brkić-Vejmelka. Prof. dr. sc. Zoran Ćurić i izv. prof. dr. sc. Sanja Vrcić-Mataija, kao recenzenti, podijelit će svoje stručne dojmove o slikovnici.

Događaj će dodatno obogatiti nastup studentskog pjevačkog zbora Degenija, pod dirigentskom palicom doc. art. Tvrtka Sarića, čiji će izvedbe svakako pridonijeti svečanoj atmosferi.

Organizatori pozivaju zaljubljenike u geografiju, knjigu i umjetnost da se pridruže ovom kulturnom događaju i osobno dožive “Mirise i okuse geografskih otkrića”.

L.O.