Predstavljanje slikovnog vodiča „Biljni svijet Premužićeve staze na Velebitu“

0

Javne ustanove „Park prirode Velebit“ i „Nacionalni park Sjeverni Velebit“ pozivaju na promocijsku turneju zajedničkog tiskanog izdanja pod naslovom „Biljni svijet Premužićeve staze na Velebitu“, Slikovni vodič s 2750 fotografija autorskog tima – Kremer Dario, Brkljačić Ana i Randić Marko.

Knjiga “Biljni svijet Premužićeve staze na Velebitu” predstavlja popularnostručni slikovni vodič kroz biljni svijet vaskularnog bilja (crvotočine, paprati, zeljaste biljke, polugrmovi, grmovi, drveće) uz Premužićevu stazu na Velebitu.

Knjiga je namijenjena, prije svega, posjetiteljima Premužićeve staze koja prolazi dijelom Velebita kojim upravljaju Javna ustanova “Park prirode Velebit” i Javna ustanova “Nacionalni park Sjeverni Velebit”. S obzirom na broj prikazanih biljnih vrsta, knjiga će poslužiti svim posjetiteljima Velebita u cjelini, ali i drugih gorskih područja u Hrvatskoj.

Knjiga je pisana tako da se njome mogu služiti i dobri poznavatelji biljnog svijeta, ali i oni koji se s biljkama tek usputno susreću. Osnovicu knjige čine brojne fotografije biljnih vrsta tako da bi i manje stručni korisnici vodiča trebali biljne vrste prepoznavati na temelju fotografija kojima je pojedina vrsta predstavljena. Na taj način željelo se dio velikog bogatstva biljnog svijeta Velebita približiti svima onima koji će posjetiti Velebit, ali i onima koji će samo prelistavati ovu knjigu.

Promocija vodiča u Ličko-senjskoj županiji održati će se 29. svibnja u Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić u 18.30 sati, i u Senju, u tvrđavi Nehaj 14. lipnja u 19 sati. Uz županijsko predstavljanje vodič će biti predstavljen i u Zagrebu i Rijeci.

L.O.