Preuzeti novi kamioni za gospićki “Komunalac”

Na Trgu Stjepana Radića u Gospiću danas je obavljena isporuka dva komunalna vozila kapaciteta 7,5 m3 i 16 m3 od strane tvrtke TEHNIX d.o.o. iz Donjeg Kraljevca za Komunalno poduzeće “Komunalac” iz Gospića. Vozila je preuzeo direktor Komunalca Milan Mataija koji je tom prigodom rekao:

-Zahvaljujem se Tehnixu koji je kamione predao prije dogovorenog roka. Vrijednost nabavke dva komunalna vozila iznosi 2 316.250 kuna, od čega su bespovratna sredstva, u sklopu javnog poziva “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada”-Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014-2020” Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, 1.850.000 kuna, dok je ostatak sredstava u iznosu od 466.250 kuna osigurao Grad Gospić. Na ovaj način su “Komunalac” i Grad Gospić u kratkom vremenu u zbrinjavanje otpada uložili oko 20 milijuna kuna. Zahvaljujem se Gradu Gospiću bez čije financijske potpore ovaj projekt ne bi bio moguć, rekao je Milan Mataija.

Nastavak ispod oglasa

Primopredaju novih vozila bio je nazočan gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, njegova zamjenica Kristina Prša i direktor tvrtke “Tehnix” Željko Horvat.

L. O.