Priopćenje Udruge Hrvata naseljenih u Korenici

0

Udruga Hrvata u Korenici zabrinuta je  zastojem na podrucju stambenog zbrinjavanja na podrucju Korenice i cijele Opcine Plitvicka Jezera.
Udruga upozorava nedlezne da jos uvijek nije rijeseno pitanje 17 gradevinskih parcela predvidenih za stambenu gradnju u blizini “Borja”, a takvo stanje traje vec 4 godine i bez pomaka je u rjesavanju.
Udruga Hrvata naseljenih u Korenici pokrenut ce u slijedecem razdoblju na najvisem nivou u suradnji sa ZUNH-om inicijativu za upoznavanje nadleznih institucija s problemom zbrinjavanja naseljenih Hrvata u Opcini Plitvicka Jezera.

Udruga sa zaljenjem konstatira  da ne postoji nikakva inicijativa iz Regionalnog ureda za prognanike i povratnike kako bi se rijesio navedeni problem 17 parcela za naseljene hrvatske obitelji u Korenici.

Oglas

Udruga Hrvata nseljenih u Korenici upozorava na trend napustanja Korenice hrvatskih obitelji  sa djecom. Ovakav trend napustanja Opcine Plitvicka Jezera i Korenice posljedica je i sporog rjesavanja stambenog pitanja, poglavito mladih obitelji s djecom i nemogucnoscu zaposljavanja ljudi koji prebivaju na podrucju Opcine Plitvicka Jezera.

Udruga ce u suradnji sa ZUNH-om slijedecem razdoblju imati vise sastanaka u Zagrebu kako  bi bila upoznata nadlezna  Ministarstva sa  zastojem stambenog zbrinjavanja naseljenih Hrvata na podrucju Opcine Plitvicka Jezera.

Udruga se nada da ce u suradnji sa opcinskim vlastima doci do ponovnog zamaha u stambenom zbrinjavnju naseljenih obitelji, a poglavito mladih obitelji sa djecom kako bi se sacuvala buducnost opcine Plitvicka Jezera.

Pero Aracic, predsjednik Udruge

Foto:Mir