Pripreme za nadolazeću turističku sezonu u PU ličko-senjskoj

0

U četvrtak, 5. svibnja u prostorijama Policijske uprave ličko-senjske održan je radni sastanak kojemu su uz predstavnike policije nazočili i predstavnici: jedinica lokalne samouprave,  pravnih subjekata zaduženih za održavanje cesta, Državne uprave za zaštitu i spašavanje Centar 112, hitne medicinske pomoći i vatrogasnih službi.

Sastanak je održan na temu pripreme za nadolazeću turističku sezonu. Iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom među svim subjektima koji su uključeni u provedbu iste. Istaknuto je da je prošlogodišnja turistička sezona protekla povoljno u kojoj je zabilježen manji broj kaznenih djela, prometnih nesreća, prekršaja protiv javnog reda i mira, te ostalih prekršaja u odnosu na turističku sezonu 2009. godine. Tako je prošle godine evidentirano 558 kaznenih djela u odnosu na 2009. godinu, kad ih je evidentirano 755, što predstavlja smanjenje za 197 kaznenih djela ili 26,09%. Tijekom turističke sezone 2010. godine evidentirano je ukupno 256 prekršaja protiv javnog reda i mira u odnosu na 2009. godinu kada ih je evidentirano 279, što predstavlja smanjenje za 23 prekršaja ili 8,3%. Unatoč zabilježenom smanjenu broja prometnih nesreća (2010. g. 622 u odnosu na 2009. g. kada ih je evidentirano 661), zabilježen je blagi porast prometnih nesreća s najtežim posljedicama, kao i broj smrtno stradalih osoba. Tako je 2010. godine evidentirano 8 prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo 10 osoba u odnosu na 2009. godinu kada ih je evidentirano 6 u kojima je smrtno stradalo 8 osoba.

Oglas

Na sastanku je zaključeno da se i ove godine očekuje povećan broj domaćih i stranih turista koji će posjetiti ili prometovati kroz Ličko-senjsku županiju, zbog čega će biti potreban pojačan angažman svih subjekata, a posebno na trajektnim pristaništima Prizna, Žigljan i Jablanac, na dijelu autoceste A 1, te na dijelovima državnih cesta DC 1, DC 8, DC 23 i DC 50, kao i turističkim destinacijama, a prvenstveno na području Novalje i Nacionalnog parka Plitvička Jezera.

MUP