Priredba „Dani sira i ličkog krumpira“ ove godine je u mnogome nadmašila sve prethodne

Iza nas je jubilarna, deseta po redu, priredba „Dani sira i ličkog krumpira“ održana u Lovincu. Iako će se većina posjetitelja složiti kako je sve proteklo savršeno, za mišljenje i dojmove smo zamolili načelnika Općine Lovinac Ivana Miletića.

-Mi već godinama nakon ovakvih manifestacija imamo praksu održati sastanak organizacijskog tima da bismo rezimirali odrađeno, istaknuli određene nedostatke i na taj način svakako poboljšali narednu priredbu.
Član užeg tima nam je redovno direktor tvrtke „Agro Velebit“ Nikola Vidaković. Budući je Nikola odmah nakon svršetka ovogodišnje priredbe morao službeno otputovati u Francusku, mi se još nismo sastali, ali smo među sobom već podijelili uočeno i razgovarali o detaljima.
Ovogodišnja manifestacija je izvrsno uspjela. Prije svega zbog odličnih vremenskih prilika. Bilo je dosta posjetitelja, a proizvođači su prodali većinu svojih proizvoda. Neki sve! Bilo je malih zastoja i čekanja u redovima na mjestima gdje su se besplatno dijelile ličke delicije, prvenstveno pole i slanina. To je jedan od detalja koje ćemo poboljšati za narednu godinu.
Bilo je i nesrazmjera u cijenama nekih OPG-ova, povremeno visokih cijena, što će se naredne godine balansirati. Nekolicina pčelara su mi zadovoljno govorili kako su prodali sve što su donesli u Lovinac, a tako je bilo sa sirom i pekmezima. Navečer je održana odlična zabava na kojoj su nam se pridružili biciklisti iz utrke „Srce Velebita“. Najvažnije je da nije bilo niti jednog incidenta, svi su se dobro osjećali, zabavili, plesali i pjevali, rezimirao je načelnik Ivan Miletić.

Nastavak ispod oglasa

Na ovaj smo način kao novinari doznali u čemu je suština kvalitete organizacije ove priredbe koja svake godine bilježi pomake.

L. O.