Privremene promjene u Nacionalnom parku Plitvička jezera zbog radova na proširenju staza

0

Nacionalni park Plitvička jezera, jedna od najposjećenijih prirodnih atrakcija u Hrvatskoj, suočava se s privremenim promjenama zbog planiranih radova na proširenju staza. Uprava parka objavila je da će dio staze u kanjonu koji vodi do Velikog slapa biti zatvoren za posjetitelje do daljnjeg, kako bi se omogućili radovi na poboljšanju infrastrukture i sigurnosti.

Iako je pristup Velikom slapu privremeno ograničen, posjetitelji i dalje mogu uživati u prirodnim ljepotama Plitvičkih jezera kroz alternativne rute, koje vode uzvodno kroz kanjon Donjih jezera. Ove mjere dio su širih napora uprave parka da osigura bolje iskustvo posjetiteljima, omogućujući veći protok ljudi i istovremeno štiteći prirodno okruženje.

„Zahvaljujemo vam na razumijevanju i strpljenju tijekom ovog perioda. Naša je najveća želja da i dalje uživate u nezaboravnim trenucima u prirodi i ljepotama Nacionalnog parka Plitvička jezera.“, priopćeno je iz parka.

Nacionalni park Plitvička jezera kontinuirano radi na unaprjeđenju i očuvanju svojih prirodnih resursa, te poziva posjetitelje da prate službene obavijesti i komuniciraju s osobljem parka za sve dodatne informacije tijekom posjeta.

Za više informacija, posjetitelji se mogu obratiti službenim kanalima Nacionalnog parka Plitvička jezera ili direktno kontaktirati osoblje tijekom posjeta.

L.O.