Program proslave za Dan Grada i suzaštitnika Župe Otočac

0

Program proslave Sv.Fabijana i Sebastijana – suzaštitnika župe Otočac i
zaštitnika Gacke Doline – Dan Grada Otočca, u Otočcu od 13. do 20.siječnja 2011.

ČETVETAK, 13.siječnja – Dan župljana Ličkog Lešća i Prozora: u 18,00 sati sv.misa i propovijed vlč.mr.Marinko Miličević, kancelar biskupije Gospić. Na misi su ministranti i članovi malog zbora župe Otočac.

PETAK, 14.siječnja – Dan župljana Dabra: u 18,00 sati sv.misa i propovijed – propovijeda don.Anđelko Kaćunko. Na misi su članice Društva „Hrvatska žena „. Nakon sv.mise predstavljanje knjige: don Anđelka Kaćunka – don.Bloga : Raspuća blogovske neozbiljnosti.

SUBOTA, 15.siječnja – Dan župljana Kutereva i Krasna. Na misu su posebno pozvani mladi: Srednjoškolci i studenti –sv.misu predvodi mons.dr. Tomislav Ivančić iz Zagreba.

NEDJELJA, 16.siječnja – Dan župe Otočac, svete mise u 9,00 i 11,00 sati predvodi i propovijeda mons.dr.Tomislav Ivančić, prof i kanonik, voditelj zajednice MIR. Na misu u 9,00 sati posebno su pozvani roditelji vjeroučenika od 1. – 4. razreda a u 11,00 sati roditelji 5. – 8. razreda, te roditelji srednjoškolaca.

U 15,00 sati u dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta predavanje dr. Tomislava Ivančića na temu : Čovjek u tijelu, duhu i duši. Na predavanje su pozvani svi, a osobito roditelji, prosvjetni djelatnici, medicinsko osoblje i svi koji djeluju, djelatnici u društveno-političkom životu.

PONEDJELJAK, 17.siječnja – Dan župljana Švice, Kompolja i Brloga, u 18,00 sati sv.misa i propovijed. Nakon sv.mise mješoviti zbor Grada Otočca izvodi koncert duhovnih i narodnih pjesama. Nakon koncerta ide se na zajedničko druženje u župnu dvoranu.

UTORAK, 18. siječnja – Dan župljana Brinja i okolnih župa, u 18,00 sati sv.misa i propovijed. Nakon sv.mise u 19,00 sati u dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta biti će predstavljanje knjige mons.dr.Mile Bogovića : „ Žao mi je naroda „

SRIJEDA, 19.siječnja – Dan župljana Sinca, Ramljana i Čanka, u 18,00 , sati sv.misa i propovijed. Nakon sv.mise druženje u župnoj dvorani.

Od ponedjeljka do srijede 17. – 19. siječnja svete mise predvodi i propovijeda mons.dr.Milan Šimunović, profesor pastoralne teologije.
Svaki dan prije sv.mise moliti će se krunica te će ujedno biti prigoda za sv.ispovijed.

FABIJANOVO – DAN GRADA OTOČCA, 20.siječnja

U 8,00 sati misa za vjeroučenike od 1. do 4. razreda. Misu predvodi mons.dr.Milan Šimunović.

U 10,30 sati – svečana procesija od župnog stana kroz gradski park i glavnom ulicom do župne crkve, zatim svečana sv.Misa koju predvodi i propovijeda mons.dr.Mile Bogović, biskup gospićko-senjski.

Na ovoj misi sudjeluju: svećenici Otočkog i drugi, župan ličko-senjski i gradonačelnik Otočca sa svojim gostima, udruženi pjevački zborovi grada i župe Otočke, vatrogasci i glazba DVD-a, predstavnici policije i Hrvatske vojske, predstavnici škola i dječjeg vrtića, predstavnici kulturno-društvenih ustanova, predstavnici zdravstva i socijalnih ustanova i gospodarstva.