Projekt ”Centar za razvoj informacijske pismenosti grada Gospića”

OŠ dr. Jure Turića podnositelj je projektnog prijedloga Centar za razvoj informacijske pismenosti grada Gospića vrijednog 1.499.389,02 kuna kojeg financira Europski socijalni fond temeljem natječaja ”Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”, a u sklopu Strategije razvoja Grada Gospića za razdoblje 2016. – 2020. godine. U ime Grada Gospića suglasnost za osnivanje Centra koji bi trebao biti  stacioniran MC „Nikola Tesla“ u Smiljanu potpisao je gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić, a projektni prijedlog u ime nositelja projekta potpisao je Ivica Radošević, ravnatelj OŠ dr. Jure Turića.  

Cilj projekta je doprinijeti razvoju digitalne, medijske, matematičke i financijske pismenosti učenika osnovnih škola na području Ličko – senjske županije. Aktivnosti se odnose na jačanje kapaciteta odgojno – obrazovnih ustanova i djelatnika, pripremu i provedbu 8 fakultativnih programa razvoja navedenih vrsta pismenosti za učenike te uspostavu Centra za informacijsku pismenost kao trajne platforme za daljnje aktivnosti.  

Nastavak ispod oglasa

U projektu, uz OŠ dr. Jure Turića, sudjeluje pet partnera:

  • Grad Gospić
  • OŠ dr. Franje Tuđmana, Lički Osik
  • OŠ dr. Ante Starčevića, Pazarište Klanac
  • OŠ Lovinac
  • Visoko učilište Algebra, Zagreb  

 

Putem Centra, stečena znanja i iskustvo kao i svi razvijeni sadržaji bit će dostupni i drugim odgojno – obrazovnim ustanovama, primarno na području županije, a u kasnijoj fazi razvoja potencijalno i šire.

L.O.