Proljetni promotivni tjedan u Nacionalnom parku Plitvička jezera

0

Nacionalni park Plitvička jezera, destinacija iznimne prirodne ljepote koju godišnje posjete milijuni ljudi iz cijelog svijeta organizira tradicionalni promotivni tjedan od 1. do 8. travnja 2024. Ovogodišnja proslava bit će posebno svečana jer obilježava 75. godišnjicu od kada su Plitvička jezera proglašena nacionalnim parkom, 8. travnja 1949. godine.

Područje Plitvičkih jezera odavno je prepoznato kao mjesto izuzetne prirodne i kulturne vrijednosti, što potvrđuje i njegovo uvrštenje na UNESCO-v popis svjetske baštine prije 45 godina. U čast te značajne obljetnice, najavljen je i Jesenski promotivni tjedan koji će se održati od 26. listopada do 3. studenog 2024.

Tijekom promotivnog tjedna od 1. do 8. travnja 2024., posjetitelji Nacionalnog parka Plitvička jezera moći će uživati u posebno sniženim cijenama ulaznica. Cijene po osobi za odrasle iznosit će 10,00 €, isto kao i za grupe odraslih. Studenti i studentske grupe imat će priliku posjetiti park po cijeni od 6,00 € po osobi, dok će za djecu od 7 do 18 godina cijena biti 4,00 €, a ista cijena vrijedi i za grupe djece. Ulaz je besplatan za djecu do 7 godina i osobe s posebnim potrebama s invaliditetom preko 50%. Ove povoljne cijene pružaju izvrsnu priliku svim posjetiteljima da dožive čaroliju Plitvičkih jezera u vrijeme kada se priroda budi, pojačavajući doživljaj šarenih boja i bujnih šuma koje okružuju kristalno čista jezera.

Za posjet parku potrebno je unaprijed kupiti ulaznice putem interneta. Iz Parka preporučuju korištenje službene aplikacije za planiranje posjeta, koja nudi informacije o parkiralištima, smještaju, restoranima i poučne sadržaje o najvećem i najstarijem nacionalnom parku u Hrvatskoj.

L.O.