Proslava 24. rođendana Nacionalnog parka Sjeverni Velebit uz bogat program događanja

U povodu obilježavanja 24. rođendana Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Dana zaštite prirode u RH i Dana botaničkih vrtova, Javna ustanova u suradnji s Turističkom zajednicom Senj, Brdsko biciklističkim klubom Senj, Biciklističkim klubom Barkan i Hrvatskim fotosavezom organizira poseban dvodnevni program – Aktivni vikend u Krasnu od 27.-28.05.2023.

Subota, 27.05.2023., počinje vođenim rekreativnim bicikliranjem po pitoresknom selu Krasnu i okolici. Uz pomoć certificiranog biciklističkog vodiča, posjetitelji će biciklima obići lokalne OPG-ove, degustirati njihove proizvode i upoznati se s kulturom ovog područja. Program obuhvaća posjete OPG-ovima Anić i Igor Tomaić gdje će se nuditi degustacija kvalitetnih sireva, OPG-u Dragica Anić gdje će posjetitelji probati lokalne sokove i pekmeze, te Degeniji d.o.o. gdje će moći degustirati i kupiti alkoholna pića.

Nastavak ispod oglasa

Sudionicima biciklijade je obavezno nošenje zaštitne kacige, a vožnja počinje u 10 sati ispred Uprave Parka s predviđenim vremenom trajanja od 3 sata. Nakon biciklijade, u 13:30 sati održat će se radionica oslikavanja platnenih vrećica, u organizaciji Hrvatskog fotosaveza.

Drugom dijelu subotnjeg programa, HealthyFIT pješačkoj turi s Mariom Valentićem, početak je u 15 sati. To je prilika za osnaživanje tijela, jačanje imuniteta i obnavljanje vitalnosti uz aktivnosti koje podržavaju zdravlje i jačaju duh, sve to u prekrasnom prirodnom okruženju Krasna. U isto vrijeme, posjetitelji će moći uživati u večeri pripremljenoj po lokalnoj recepturi.

U nedjelju, 28.05.2023., organizirat će se stručno vođenje po Parku, s obilaskom Zavižana i Velebitskog botaničkog vrta. U slučaju nepovoljne vremenske prognoze, stručno vođenje će se organizirati u Kući Velebita.

Sve završava opuštenom večerom i druženjem uz band Mirakul, početak je u 19:30 sati.

Sudionici mogu odabrati sudjelovanje u svim aktivnostima ili samo jednoj, prema vlastitim željama i mogućnostima. Broj sudionika na radionicama je ograničen te pa se zainteresirani pozivaju da se na vrijeme prijave putem obrasca za prijavu. Obrazac za prijavu možete pronaći na linku: link.

Svi sadržaji su besplatni i pod pokroviteljstvom Javne ustanove, Turističke zajednice Senj, Brdsko biciklističkog kluba Senj, Biciklističkog kluba Barkan i Hrvatskog fotosaveza.

Provedite nezaboravan vikend u prirodi, obogatite dušu i tijelo novim iskustvima, upoznajte ljepote Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i proslavite s nama njegov 24. rođendan!

L.O.