Provalili u kontejner i ukrali akumulatore i kablove

U Rudopolju je u petak, 29. rujna 2023. godine, nepoznati počinitelj provalio u kontejner na željezničkoj stanici. Iz kontejnera je otuđen veliki broj akumulatora i kablove za spajanje akumulatora. Počinitelj je time oštetio pravnu osobu sa sjedištem u Zagrebu. Policija intenzivno traga za počiniteljem i protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Vikend akcije policije na prometnicama

Nastavak ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda, policija je provela preventivno-represivne akcije u cestovnom prometu. Cilj akcija bio je održavanje povoljnog stanja sigurnosti, te sankcioniranje prekršaja kao što su prekoračenje dopuštene brzine kretanja i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola ili droga.

U tom razdoblju utvrđeno je ukupno 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 24 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 1. listopada u mjestu Medak. Kod 53-godišnjaka iz Pridrage izmjereno je 1,18 g/kg alkohola u krvi, što je znatno iznad dopuštene granice.

L.O.