Radovi na željezničko-cestovnim prijelazima u Gospiću i Ličkom Osiku uzrokovat će privremene promjene u prometu

0

Zbog završnih radova na instalaciji novog elektroničkog signalno-sigurnosnog uređaja na kolodvoru Gospić, uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza u Lipe ulici (Gospić A), nedaleko od tvornice Calcit Lika d.o.o., bit će privremeno izvan funkcije. Radovi počinju 24. lipnja 2024. u 8 sati i predviđa se da će trajati do kraja kolovoza.

Tijekom radova, strojovođe su dužne zaustaviti vlakove prije prijelaza te nastaviti vožnju s maksimalnom brzinom od 10 km/h nakon provjere sigurnog prijelaza. Također, strojovođe će upotrebljavati signalne znakove kako bi upozorile sudionike u cestovnom prometu na približavanje vlaka.

Istodobno, i željezničko-cestovni prijelaz Lički Osik na državnoj cesti 25 bit će zatvoren do kraja srpnja zbog sličnih radova.

Stanovnici i sudionici prometa pozvani su na dodatan oprez i strpljenje dok traju radovi na ovim ključnim infrastrukturnim točkama. Za više informacija o lokacijama prijelaza i alternativnim rutama, posjetite službene stranice ili se obratite lokalnim prometnim uredima.

Lokacije prijelaza:

Lipe: https://maps.app.goo.gl/YkrU1ysEv3oAHi746

Lički Osik: https://maps.app.goo.gl/i3qzDa9VGCzeXtF67

L.O.