Ranilović – novi/stari predsjednik Udruženja posrednika nekretninama

Na plenarnoj sjednici Udruženja poslovanja nekretninama HGK održanoj 18. studenog u HGK za predsjednika Udruženja ponovno je izabran Dubravko Ranilović iz Kastel-Zagreb d.o.o., Zagreb, a za zamjenicu predsjednika ponovno je izabrana Jasminka Biliškov iz Biliškov nekretnine d.o.o., Kaštel Stari.

Ličko-senjsku  županiju kao i do sada u Vijeću Udruženja poslovanja nekretninama predstavljati će tvrtka Lika nekretnine d.o.o. iz Otočca. Ovo je drugi mandat da je ova agencija izabrana za člana Vijeća Udruženja posrednika,  te da njen predstavnik sjedi u HGK

Nastavak ispod oglasa

Struka okupljena u Udruženju poslovanja nekretninama inicirala je, a HGK podržala, sljedeće aktivnosti: poticanje donošenja Zakona o posredovanju u prometu nekretnina kojim su regulirani stručni ispiti za agenta posredovanja u prometu nekretnina, imenik agenata posredovanja u prometu nekretnina te registar posrednika u prometu nekretnina; prihvaćanje Pravila poslovanja posrednika u prometu nekretnina; edukaciju agenata posredovanja u prometu nekretnina; stručne ispite za agenta posredovanja u prometu nekretnina; izdavanje Priručnika za polaganje stručnog ispita za agenta posredovanja u prometu nekretnina; organiziranje Foruma poslovanja nekretninama te nastupe Udruženja na sajmovima nekretnina u zemlji i inozemstvu.

Udruženje će nastaviti zastupati i lobirati za interese struke i putem sudjelovanja u radnim grupama za izradu zakona i podzakonskih akata. Planira se učlanjivanje Udruženja u međunarodne strukovne organizacije (FIABCI) te poduzimanje daljnjih aktivnosti u suradnji s Hrvatskim društvom sudskih vještaka u cilju izrade Prijedloga zakona o procjeni vrijednosti nekretnina. Udruženje poslovanja nekretninama organizirat će Forum poslovanja nekretninama, a ovisno o iskazanoj potrebi u suradnji sa županijskim komorama organizirat će se i pripremni seminari za polaganje stručnog ispita za agenta posredovanja u prometu nekretnina.

Nastavit će se sustavno potpisivanje Pravila poslovanja posrednika u prometu nekretnina, a radi se i na njihovom usklađivanju s odredbama Zakona o posredovanju u prometu nekretnina. Izrađen je i prijedlog Kodeksa etike u poslovanju posrednika u prometu nekretnina koji će u budućnosti zamijeniti Pravila poslovanja. Ovisno o interesu članica Udruženja organizirat će se nastup Udruženja na sajmovima nekretnina u inozemstvu.

( bib )