Raspjevana mladost Gospićko-senjske biskupije osniva zbor

0

Mladi Gospićko-senjske biskupije pokazali su svoje talente i ljubav prema liturgijskoj glazbi u okviru nedavno održane inicijative za osnivanje Biskupijskog zbora mladih. Vođeni vlč. Josipom Šimatovićem i o. Markom Maglićem, okupili su se sinoć u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Otočcu kako bi svoje darove dali na raspolaganje biskupiji.

Okupljanje je započelo molitvenim zazivom koji je predmolio o. Marko Maglić. Na skupu je prisustvovalo tridesetak mladih iz različitih župa Gospićko-senjske biskupije, uključujući Lovinac, Korenicu, Ogulin, Otočac, Gospić i Smiljan. Svi su bili usredotočeni na riječi vlč. Šimatovića koji je govorio o glazbi kao molitvi i odgovornosti koja iz toga proizlazi. Pozvao je mlade da ustraju u pjevanju i sviranju kao molitvi koja veliča Boga.

Oglas

Ugodna atmosfera omogućila je mladima da se međusobno predstavljaju i upoznaju. Nakon upoznavanja, održana je audicija koja je potvrdila ozbiljnost ideje osnivanja zbora. Radost susreta nastavila se kroz pjesmu “Maganificat”, kojom su se voditelji poslužili da bi mlade razvrstali u višeglasje.

Susret je završio zahvaljivanjem Bogu na okupljanju, kao i svim prisutnim mladima i voditeljima. Potaknuti domaćinstvom Susretu hrvatske katoličke mladeži sljedeće godine, mladi su odlučni u svojoj namjeri da svoje darove stavljaju na raspolaganje Gospićko-senjskoj biskupiji.

L.O.