Raste broj posjetitelja u NP Plitvička jezera

Unatoč promjenjivim vremenskim prilikama broj posjetitelja u NP Plitvička jezera  neprestano se povećava. Bila bi ovo u najkraćim crtama preslika trenutnog stanja u najpopularnijoj turističkoj destinaciji kontinentalne Hrvatske. Komparirajući situaciju u s istim razdobljem prošle godine, ova je predsezona po broju posjetitelja bolja za 8,1%. Glasnogovornik JUNP Plitvička jezera Ognjen Borčić je optimist koji ističe kako trenutna situacija s brojem posjetitelja pokazuje osnovne značajke strategije ustanove po pitanju turističke sezone.

-Intencija parka je produljiti turističku sezonu i već sada se to pokazuje u praksi. Drugi važan segment ove priče je rasterećenje u smislu ogromnog broja posjetitelja u ljetnim mjesecima koji su uglavnom obilascima vezani uz sama jezera. Izgrađeni su ili uređeni novi kilometri staza, pa se razgledavanje vrši i u nekim dijelovima parka gdje to ranije nije bilo moguće. Posluže li nas vremenske prilike, nema sumnje da bi po broju posjetitelja i ova godina mogla biti rekordna, rekao nam je glasnogovornik Ognjen Borčić.

Nastavak ispod oglasa

Naš najljepši nacionalni park i dalje je u znaku sve intenzivnijih posjeta gostiju Dalekog istoka, posebice iz Japana, Kine i Južne Koreje.

L.O.